Advocaat bij ontslag

 

Een conflict met uw werkgever of werknemer heeft een enorme impact. Bovendien zijn de financiële gevolgen niet altijd te overzien. Of u nu in dienst bent of zelf onderneemt, wanneer u een advocaat of juridisch advies wilt in geval van ontslag of inhouding van loon staat u sterk bij ons.

Ontslagen, wat nu?

Vervelend nieuws: u bent ontslagen. Als werknemer kan het voorkomen dat u dan nog recht heeft op achterstallig loon. Of dat uw werkgever de cao-bepalingen niet nakomt. Bent u naar uw mening onterecht ontslagen? Of doet uw werkgever u een voorstel tot beëindiging van de overeenkomst waarmee u het niet eens bent? De allerbelangrijkste tip: onderteken niets. Schakel direct uw rechtsbijstandsverzekering in, als u die heeft, en neem contact op met een van onze advocaten.

Eruit halen wat erin zit

Om uw recht op WW niet in gevaar te brengen, moet de manier waarop uw ontslag wordt afgewikkeld aan bepaalde eisen voldoen. Of dit zo is en hoe u hier op de beste manier mee om kunt gaan, zoeken wij graag voor u uit. Wij weten ook hoe we moeten onderhandelen met werkgevers om eruit te halen wat erin zit.

U bent werkgever en wilt een medewerker ontslaan

U wilt een werknemer ontslaan. Dan moet u zich houden aan het ontslagrecht. U kunt namelijk niet zomaar iemand ontslaan. Als werkgever moet u daarvoor een dringende reden hebben. U moet ook kunnen aantonen waarom u vindt dat het ontslag nodig is. Om een ontslag op een correcte en nette manier af te handelen, is het belangrijk dat u de juiste stappen neemt en de procedures volgt. U kunt een procedure starten via het UWV of de kantonrechter. Maar liever nog beëindigen we een arbeidsovereenkomst in onderling overleg. Dat is voor iedereen beter. Wij adviseren en begeleiden u graag bij arbeidsrechtelijke conflicten en procedures.

Direct juridisch advies nodig?

Onze gespecialiseerde advocaten staan voor u klaar. Maak direct een afspraak voor een adviesgesprek van 45 minuten, al vanaf €95,- (normaal €170,-)

Bart van Rijsbergen

0181 61 16 77

Meer informatie nodig?

Vul hieronder uw naam en telefoon nummer in. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug!