Failliet verklaard, wat nu?

 

Failliet gaan is vervelend. Toch wilt u bij een faillissement van uw afnemers alsnog graag uw geld ontvangen. Wat moet u dan doen? En de andere kant, als u in de problemen komt omdat u als bestuurder/ commissaris aansprakelijk wordt gesteld voor de gevolgen van een faillissement, welke stappen moet u dan nemen? Dankzij onze jarenlange ervaring in de B2B-markt en onze rol in verschillende commissariaten kennen we het klappen van de zweep. Kennis en deskundigheid die goed van pas komt als we in zwaar weer ondernemingen en MKB en ZZP’ers helpen en adviseren. Heeft u te maken met een (dreigend) faillissement of de gevolgen hiervan en wilt u juridisch advies? Bel of mail ons.

Wat doet VRP advocaten bij faillissementen?

De rechtbank benoemt ons regelmatig als curator in faillissementen. Onze rol is dan om een faillissement af te wikkelen en de belangen van de schuldeisers zo goed mogelijk te behartigen. Het komt ook voor dat wij partijen helpen die juist een conflict hebben met een curator.

Aangesloten bij INSOLAD

Onze advocaten zijn lid van de Vereniging van Insolventierecht Advocaten: INSOLAD. Alleen ervaren advocaten met aantoonbare expertise op het gebied van insolventierecht worden toegelaten tot deze vereniging. Werkzaamheden in dit verband zijn:

  • Optreden als curator in faillissementen
  • Begeleiden van ondernemingen in financiële mogelijkheden
  • Voeren van procedures over insolventievraagstukken
  • Adviseren over insolventievraagstukken
  • Als bewindvoerder bij surseances van betaling en als bewindvoerder in wettelijke schuldsaneringen

Incasso

Incasso en faillissementen liggen in elkaars verlengde. Zoekt u een incassobureau in (de omgeving van) Spijkenisse? Ook dan helpen wij graag. Kijk bij incasso of neem contact met ons op.

Direct juridisch advies nodig?

Onze gespecialiseerde advocaten staan voor u klaar. Maak direct een afspraak voor een adviesgesprek van 45 minuten, al vanaf €95,- (normaal €170,-)

Bart van Rijsbergen

0181 61 16 77

Meer informatie nodig?

Vul hieronder uw naam en telefoon nummer in. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug!