Bezwaar maken bij uitkering

 

U heeft recht op een bijstandsuitkering. Toch kan het voorkomen dat de gemeente uw uitkering niet toekent, stopzet, verlaagt of u zelfs een boete oplegt. Vaak ligt de oorzaak hiervan in (een verandering van) de samenstelling van uw huishouding, uw inkomsten of uw werksituatie. Wellicht vermoedt de gemeente zelfs uitkeringsfraude. Bent u het niet eens met de beslissing van uw gemeente? Wilt u weten wat u het beste hiertegen kunt doen of wilt u bezwaar maken? Neem contact met ons op.

Belangrijke tip: maak zo snel mogelijk bezwaar

Als u een procedure wilt starten tegen uw gemeente, adviseren we u om zo snel mogelijk een bezwaarschrift in te dienen. Om twee redenen:

Veel voorkomende belastingperikelen zijn:

  • Binnen 6 weken nadat u de mededeling van uw gemeente heeft ontvangen, moet het bezwaarschrift worden ingediend. Onder die voorwaarden kunt u uw geschil uiteindelijk ook voorleggen aan de rechtbank.
  • Uw financiële problemen stapelen zich op bij het uitblijven van een bijstandsuitkering. Hoe sneller u de situatie aan een rechter voorlegt, hoe beter.

Spoedprocedure

Een bezwaar- of beroepsprocedure neemt vaak 4 tot 6 maanden in beslag. In acute gevallen kan de uitkomst van die procedures vanwege de financiële gevolgen vaak niet worden afgewacht. Wij kunnen dan voor u een spoedprocedure starten, die in een voorlopig oordeel de gemeente kan verplichten om te blijven betalen. De schorsing van de uitkering aan u wordt dan opgeschort in afwachting van de uitkomst van de bezwaarprocedure.

Kosten

Meestal is het mogelijk om u te helpen via goedkope of kosteloze rechtsbijstand. Bij een procedure moet u wel € 45,00 betalen voor het griffierecht.

Heeft u nog vragen?

Onze gespecialiseerde advocaten staan voor u klaar. Maak direct een afspraak voor een adviesgesprek van 45 minuten, al vanaf €95,- (normaal €170,-)

Jurmen Plet

0181 61 16 77

Meer informatie nodig?

Vul hieronder uw naam en telefoon nummer in. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug!